Wat is city-golf?

Golf staat bekend als de snelst groeiende sport op dit moment in Nederland. Naast het bekende traditionele spel op de golfbaan, zijn er inmiddels verschillende alternatieven ontwikkeld. Bijvoorbeeld het “boerengolf” of “urban golf”. City-Golf is een speciaal recreatief-ludieke variant die, zoals de naam al aangeeft, zich afspeelt in het hart van de fraaie binnenstad van Maastricht, Sittard of Valkenburg a/d Geul. Tijdens het parkoers vervult de instructeur tevens de rol van stadsgids. Hij/zij geeft ook uitleg over de bezienswaardigheden die u onderweg passeert.

Een basisarrangement City-Golf bevat doorgaans 6 holes en duurt ongeveer 3½ uur.Na ontvangst wordt eerst een compacte basisinstructie gegeven. Daarna wordt er gestart met het golfparkoers. De verschillende holes liggen op overzichtelijke afstand door de binnenstad verspreid en worden gezamenlijk te voet opgezocht.

Laat u verrassen door originaliteit van de verschillende holes! City-Golf voert nu eenmaal niet over glad geschoren “greens” maar gaat bijvoorbeeld over hobbelige kinderkopjes, uitgestrekte pleinen of smalle steegjes. De uitdaging van City-Golf is, om de golfbal in zo weinig mogelijk slagen in de holes te spelen.