Valkenburg a/d Geul

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg, verscholen tussen de mosgroene heuvels ligt een bijzondere plaats: Valkenburg aan de Geul. In het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als het Toscane aan de Geul is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister voor binnenlandse en buitenlandse gasten. Door de centrale ligging in de Euregio voelt u hier bijna letterlijk de hartslag van Europa, op een steenworp afstand van internationale trekpleisters als Maastricht, Aken, Luik, Hasselt en Tongeren.

foto valkenburg

Valkenburg is een pittoresk stadje in het hart van Zuid-Limburg. Bekend van haar mergelgrotten, Kasteelruïne, Thermae 2000 en de kabelbaan. Zowel bovengronds als ondergronds is Valkenburg op haar best. Vele bezienswaardigheden en een bruisende historie zijn maar enkele van de factoren die een bezoek aan Valkenburg de moeite waard maken.

P1040610Al in 1850 werd in Valkenburg de eerste VVV van Nederland geopend. Hiermee werd het fundament voor het huidige toerisme in Nederland gelegd. City-Golf volgt een route dwars door het levendige stadje  met snelstromende riviertjes, interessante bezienswaardigheden en het mooiste uitzicht van Nederland!

P1040638