Steden

SITTARD: ONBEKENDE PAREL IN ZUID-LIMBURG

20090821144853170Al vanaf 1243 beschikt deze nederzetting tegen de heuvel (“Sittert”) over stadrechten. Het historisch centrum van Sittard ademt dan ook de sfeer uit van eeuwenlange beschaving. Maar ook van bestormingen en verdediging.

Lees verder….

 

MAASTRICHT: EEN UNIEK STUKJE ‘BUITENLAND’

20090704111732208Maastricht is een van de oudste steden van Nederland en is ongeveer 500 jaar v. Chr. ontstaan. De stad ontleent haar naam aan de Romeinen die de toenmalige nederzetting “Mosa Trajectum” noemden (doorwaadbare plaats in de Maas).

Lees verder…

 

VALKENBURG AAN DE GEUL:

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg, verscholen tussen de mosgroene heuvels ligt een bijzondere plaats: Valkenburg aan de Geul. In het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie.
Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als het Toscane aan de Geul is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister voor binnenlandse en buitenlandse gasten. Door de centrale ligging in de Euregio voelt u hier bijna letterlijk de hartslag van Europa, op een steenworp afstand van internationale trekpleisters als Maastricht, Aken, Luik, Hasselt en Tongeren.

foto valkenburg

Valkenburg is een pittoresk stadje in het hart van Zuid Limburg. Bekend van haar mergelgrotten, Kasteelruïne, Thermae 2000 en de kabelbaan. Zowel bovengronds en ondergronds is Valkenburg op haar best. Vele bezienswaardigheden en een bruisende historie zijn enkele factoren die Valkenburg eer aan doet.

gerendelpoort
Sinds 1850 staat Valkenburg aan de Geul aan de voet van het toerisme in Nederland mede hierdoor is de VVV van Valkenburg de oudste van Nederland. Nieuw is City-Golf in Valkenburg. De City-Golf route loopt langs de mooiste plekjes van het stadje en biedt veel interessante bezienswaardigheden en mooie uitzichten zoals bijvoorbeeld bij het kuurpark, de Walram stuw en park Den Halder.