Sittard: onbekende parel in Zuid-Limburg

Al vanaf 1243 beschikt deze nederzetting tegen de heuvel (“Sittert”) over stadrechten. Het historisch centrum van Sittard ademt dan ook de sfeer uit van eeuwenlange beschaving. Maar ook van bestormingen en verdediging.
Tot op de dag van vandaag zijn de imposante, Middeleeuwse stadswallen (de zgn. Agnetenwal) nog zichtbaar. En van nog oudere datum herinnert ons het Fort Sanderbout: een vijfhoekig bastion uit 1540 dat vijandelijke legers op afstand moest houden.20090821144853170Wie Sittard zegt, zegt De Markt. Wat het Vrijthof is voor Maastricht, is De Markt voor Sittard. Dit oer-gezellige marktplein vormt het kloppend hart voor menig evenement. Bovendien is er een ruime keuze aan gezellige terrassen.
Sittard wordt zonder twijfel door menig bezoeker onderschat. City-Golf leidt u daarom langs de fraaiste plekken. Historie wordt afgewisseld met verrassende groenpartijen. U vergeet haast dat u in een stad bent.Steden genieten hun bekendheid niet alleen aan historische gebouwen, moderne architectuur of weidse parken. Ook (bekende) personen die er afkomstig uit zijn of geleefd hebben, bepalen het beeld van een stad. Zo ook met Sittard; de stad van de bekende cabaretier Toon Hermans. Op diverse plekken wordt u herinnert aan deze grootmeester van de vaderlandse kleinkunst.20090821145131394